System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu
Merhaba arkadaşlar bir önce ki makalemde sizlere VMM Server kurulumunu anlatmıştım. Bu makalemde ise VMM Administrator Console kurulumunu yani VMM Server kurulumunu devamı olan Administrator Console anlatmaya çalışacağım. Administrator Console sanal makinelerimizi ve hostlarımızı yönettiğimiz ara yüzdür. Administrator Console yüklemeden VMM Server hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bir önce ki makalemizden hatırlayacağınız üzere VMM kurulabilmesi için sistem ve donanımsal bileşenlerin öneminden bahsetmiştik. Bu makalede de aynı sistem özellikleri üzerinden devam edeceğiz. Hemen uygulamamıza başlıyoruz.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 01
VMM Administrator Console üzerine tıklayalım. Kurulumumuz başlıyor.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 02
Lisasn sözleşmesini kabul ediyoruz. Next diyoruz.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 03
Güncellemeler hakkında bize bilgi veriyor. Bir önceki yani VMM server kurulumu isimli makalemizde bu seçeneği aktif etmiştik. Bizi bilfilendiriyor. Next diyelim.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 04
Donanımsal ve yazılımsal olarak VMM makinemizi test etti ve sonuç olumlu bir şekilde gerçekleşti. Next diyelim.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 05
VMM Administrator Console kuracağımız dizini gösteriyor. Default olarak bırakıyorum. Next diyerek VMM Administrator Console kurulumuma devam ediyorum.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 06
VMM Administrator Console ulaşacağım port numarası next diyerek devam edelim.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 07
Yaptığımız yapılandırma ile alakalı olarak bizi bilgilendirici bir özet ekranı karşılamakta Install diyerek VMM Administrator Console kurulumumuzu başlatalım.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 08
VMM Administrator Console kurulumumuz başlamış durumda zaman sunucumuzun kaynaklarına göre değişiklik gösterecektir.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 09
Kurulumumuz tamamlanmış durumda Close diyerek işlemi sonlandıralım.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 10
Start/All Programs Virtual Machine Manager Administrator Console tıklayalım.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 11
Şekil-6 dan hatırlayacağınız üzere VMM Administrator Console bağlanabilmek için bize bir port numarası vermişti. Localhost:8100 yazıyor. VMM Administrator Console bağlanmak için Connect diyelim.
System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 Administrator Console Kurulumu– 12
İşte karşımızda VMM Administrator Console bu makalemde sizlere VMM Administrator Console kurulumunu anlattım. Bir sonra ki makalemde ise System Center Virtual Machine Manager 2008 R2Self-Service Portal Kurulumunu anlatmaya çalışacağım. Konulara daha vakıf olabilmeniz için sırasıyla gitmeyi planlıyorum. Başkabir makalede tekrar görüşmek ümidiyle hoşçakalın.
Mehmet PARLAKYİĞİT